Sikorsky şi Romaero semneaza acordul de parteneriat pentru elicopterele Black Hawk

↵ Înapoi

BUCUREŞTI, România, 15 Martie, 2018 – Sikorsky, o companie din cadrul Corporaţiei Lockheed Martin şi Romaero S.A. au semnat, în cadrul unei ceremonii la Ministerul Economiei în Bucureşti, un acord de parteneriat pentru finalizarea şi personalizarea elicopterelor Black Hawk.

Noul parteneriat va furniza un număr semnificativ de locuri de muncă de înaltă calificare, programe educationale în domeniul tehnologic, oportunităţi pentru cercetare şi dezvoltare alături de alte multiple beneficii aduse industriei româneşti în ansamblu, în cadrul unui program sustenabil economic şi stabil social, cu o durată de peste 30 ani.

Elicopterul Black Hawk are capabilităţi multi-misiune unice. Elicopterul este proiectat în aşa fel şi are încorporat în structura sa echipamente care asigură o întreţinere uşoară şi o utilizare facilă, fiind capabil să opereze departe de bază, în zone inaccesibile, fără suport logistic.

“Romaero are expertiza necesară pentru a personaliza elicopterele Sikorsky la standarde recunoscute internaţional pentru a satisface o varietate mare de nevoi operaţionale în cele mai dure şi solicitante condiţii”, a menţionat Eric Schreiber, Vicepreşedinte Sikorsky. “Acestea includ misiunile de căutare-salvare, asalt, MEDEVAC, de luptă anti-tanc, transport, forţe speciale şi suport in zona de operaţiuni militare, precum şi capabilităţi unice de lupta impotriva incendiilor, suport umanitar, în lupta de suprafaţa şi anti-submarin.”

 

Proiectat ca un elicopter militar ce poate fi folosit în orice zonă de pe glob, elicopterul Black Hawk poate opera in condiţii meteo nefavorabile şi în zone cu teren accidentat, ceea ce îl recomandă ca soluţia cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor pentru nevoile de apărare naţională ale Romaniei şi pentru nevoile NATO.

 

“Romaero este hotarată sa asigure succesul acestui efort. Credem că experienţa de aproape 100 ani a Romaero în domeniul aeronautic, forţa de muncă inalt calificată, infrastructura educaţionala şi capabilităţile de producţie disponibile reprezintă un excelent punct de pornire, fapt ce a facut Romaero atractivă pentru companii de prestigiu, aşa cum este Lockheed Martin”, a subliniat Remus Vulpescu, Director General al Romaero, care a adaugat: “Credem ca experienţa dovedită de firma Sikorsky în înfiinţarea de unităţi de producţie în afara SUA garantează succesul transformării României în al treilea partener extern pentru elicopterele produse de Sikorsky.”

Cu mai mult de 4.500 de unităţi produse, elicopterul Black Hawk este cel mai folosit elicopter multi- misiune de către Armata SUA şi alte peste 20 de ţări, cu orizont de utilizare depăşind anul 2050.

Elicopterele Black Hawk vor fi livrate pentru finalizare de către Romaero din fabrica PZL Mielec, în sud-estul Poloniei, cea mai mare capabilitate de producţie a Lockheed Martin din afara SUA. Identice din aproape toate punctele de vedere cu elicopterele Black Hawk produse în SUA, aceste aparate de zbor reprezintă singurul elicopter militar multi-misiune produs în Uniunea Europeană.

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să vizitaţi pagina noastra web: www.lockheedmartin.com.

 

Despre Lockheed Martin

Cu sediul în Bethesda, Maryland, Lockheed Martin este o companie internaţională ce activează în domeniul industriei aero-spaţiale şi securităţii care are aproximativ 100.000 angajaţi în întreaga lume şi care se ocupă în special cu cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, producţia, integrarea şi susţinerea de sisteme, produse şi servicii tehnologice avansate.


Document

  1. Comunicat de presa – Sikorsky şi Romaero semneaza acordul de parteneriat pentru elicopterele Black Hawk → Descarcă fișierul